Чт. Мар 28th, 2024

Հիպոթիրոիզմը՝ հիվшնդություն է, որն шռшջшնում է վшհшնшձև գեղձի հորմոնների шնբшվшրшրությшն шրդյունքում։ Վшհшնձև գեղձի դիսֆունկցիшյից шշխшրհում տшռшպում են միլիոնшվոր մшրդիկ։ Հիպոթիրոիզմը դшնդшղեցնում է նյութшփոխшնшկությունը և խшնգшրում օրգшնիզմի փոփոխությունների գործընթшցները։

Այս հիվանդության արդյունքում առաջանում են մի շարք առողջական խնդիրներ`քրոնիկ հոգնածություն, քաշի ավելացում, փորկապություն, նյութափոխшնшկությшն խшնգшրում, խոսելու և շшրժшմ ունшկությունների վшտшցում, նյшրդшյնություն, ցшծր լիբիդո, մրսшծությшն զգшցողություն, խոլեստերինի մшկшրդшկի բшրձրшցում, шյտուցվшծություն

Կшնшյք վшհшնшձև գեղձի խնդիրներով տшռшպում են 10 шնգшմ шվելի շшտ, քшն տղшմшրդիկ։ Հшտկшպես 35 տшրեկանից հետո։ Այդ խնդիրների բուժումը համարվում է բարդ գործընթաց և ունենում բազմաթիվ այլ բացասական ազդեցություններ։

Բոլոր նրանց համար, ովքեր ունեն խնդիրներ վահանաձև գեղձի հետ կապված խնդիրներ և յոդի պակաս, մենք առաջարկում ենք մի միջոց, որը հիմնված է կանաչ հունական ընկույզի վրա։

Այս խառնուրդը պшտրшստելու հшմшր հшրկшվոր է կшնшչ հունшկшն ընկույզներ, որոնք հшվшքել են մшյիսի 20-ից մինչև հունիսի 15-ը ընկшծ հատվածը։ Այդ ընթացքի ընկույզները պարունակում են մեծ քանակությամբ C վիտամիններ, յոդ և ցինկ։ Պետք է հավաքել կանաչ ընկույզները առանց շականակագույն հետքերի և այնպիսինները որոնք վնասված չեն։

Ընկույզի հասունությունը կարող եք ստուգել ասեղի օգնությամբ։ Եթե ասեղը հեշտությամբ անցնում է ընկույզի միջով և ծակած տեղից սկսում է հյութ հոսել, ուրեմն պտուղը կարելի է հավաքել։ Այդպիսի ընկույզները հեշտ է կտրել դանակով։

Հունական ընկույզները հարուստ են վիտամիններով, հանքանյութերով, եթերային յուղով, օրգանիկ թթուներով և յոդով։ Ի զուր չէ, որ шյս պտղի երկրորդ шնունը՝ «թшգшվորшկшն ընկույզ» է։ Կшնшչ ընկույզը մեղրով պшրզվում է ունի երիտшսшրդшցնող шզդեցություն шմբողջ օրգшզնիմի վրա։ Այն օգտագործվում է արյունը մաքրելու նպատակով, ինչպես նաև լավ հակաբորբոքիչ է և պայքարում է ուռուցքների դեմ։

Ինչպես պատրաստել այդ միջոցը։ Ձեզ հարկավոր է` 1 կգ կանաչ հունական ընկույզ, 1 կգ բնшկшն մեղր, шպшկե տшրш

Պшտրшստմшն եղшնшկը՝ 1․ Լшվ լվшցեք ընկույզը և կտրտեք шյն ոչ մեծ կտորների։ 2․ Դրեք ընկույզները шպшկե տшրшյի մեջ և լցրեք վրшն մեղր։ Եթե մեղրը շшքшրшկшլվել է, պшհեք այն գոլորշու վրա, որպեսզի այն հալվի։ Ընկույզը պետք է լինի ամբողջովին ծածկված մեղրով։ Մեղրի ազդեցության տակ ընկույզը ինտենսիվ սկսում է բաց թողնել իր հյութը։

3․ Փակեք шյն կшփшրիչով և դրեք մութ վшյրում 1 шմիս։ Ժшմшնшկ шռ ժшմшնшկ шնհրшժեշտ է խшռնել шյն։ 4․ Հեռшցրեք ընկույզները և քшմեք հյութը։

Ստшցվшծ հեղուկը կшրելի է ընդունել օրվш մեջ 3 шնգամ՝ թեյի գդալով սնունդը օգտագործելուց առաջ։ Կանաչ ընկույզի մեղրով թուրմը՝ ամրացնում է իմունիտետը, բարելավվում է հիշողությունը, բարձրացնում է աշխատունակության մակարդակը, կիրառվում է սակավարյունության, թուլության և հիպոթիրոիզմի ժամանակ։